BIRF:s målsättning är att Sverige skall ha ett regelverk med förenklade, långsiktiga och förutsägbara regler för fordonsimport.

Intyg till registreringsbesiktning
för personbil, lastbil & motorcykel

OBS! Under Juli månad kan intygsleveranser ta längre tid på grund av semester.

Vi säljer bullerintyg, stöldintyg, tankintyg, bromsintyg, intyg på bältesinfästning, främre- och bakre underkörningsskydd samt nivåreglering för Xenonstrålkastare, m.m till personbilar och lastbilar.

Intygen är godkända och accepteras av Svensk Bilprovning. Genom att köpa intyg från BIRF stödjer du samtidigt BIRF:s arbete. Maila för mer info.

Motorcykel

Vi kan ordna bullerintyg till vissa originalmotorcyklar. Foto på hela motorcykeln samt foto på ljuddämpare där man ser E-märkningen på ljuddämparen krävs per mail för att intyg skall kunna utfärdas. Intyg till motorcyklar utan E-märkt ljuddämpare kan inte ordnas.

Maila först en förfrågan med chassinr och bilder så kontrollerar vi om vi kan ordna intyg till din MC, innan du gör en beställning. Vi kan inte ordna intyg till alla MC, långt ifrån!

SFRO kan göra bullerprov och utfärda intyg till MC.

Limousine

För intyg till limousiner av Lincoln Town Car max 120" förlängd och Chrysler 300C max 130" förlängd tillverkade av: Tiffany, Krystal, ECB, Royale, Empire, DaBryan och LCW Automotive / Laredo Coach Works- kontakta Limoeurope AB.

Pris från 1 Juni 2014:

Personbil - bullerintyg och/eller Xenon om det är en 2-sitsig bil med xenonstrålkastare som saknar nivåreglering. (Behövs till bilar av årsmodell 1972-1973 eller 961001 och senare).
Ej nyare Camaro, se nedan
!
2.700 kr inkl. moms
Personbil - intyg på buller, broms & stöld (i vissa fall även tank)
(Behövs till bilar av årsmodell 1974 - 1987, de som saknar klisterlapp i dörren, Mexicobilar och Japanska bilar).
Intyg på buller till nyare Camaro. OBS! Vi gör inte längre intyg för Xenon till nyare Camaro, fråga oss först om din modell: info@birf.org
3.500 kr inkl. moms
Lätt lastbil under 3,5 ton - intyg på buller, broms, stöld & tank 3.500 kr inkl. moms
Tung lastbil över 3,5 ton - intyg på buller, broms, stöld, tank & bältesinfästning 4.400 kr inkl. moms
Motorcykel med E-märkt ljuddämpare 2.700 kr inkl. moms

Behöver du intyg på något annat än ovanstående eller undrar du något? Maila din förfrågan till oss!

Behöver du intyg till en 70- eller 80-talsbil som inte är en Corvette eller en Mustang? Hör av dig till oss innan du beställer! Det går tyvärr inte att ordna intyg till alla bilar.

Beställ intyg här

Betalning

Intygen betalas i förskott via direktöverföring eller kort här på hemsidan eller via insättning på Pg 266027-2.

Om du betalar till Plusgirokontot skall du ange ditt telefonnummer som referens. Då kan du maila beställningen till oss. I beställningen skall framgå fordonets märke, modell, årsmodell, motortyp (bensin, diesel etc), chassinr samt namn och adress dit intyget skall skickas.

Medlemmar i BIRF har rabatt på intyg. Välkommen med din medlemsansökan.

Leverans

Vi beställer intygen från Tyskland en gång i veckan. Leveranstiden är upp till 2 veckor (vanligen 1½ vecka). Intygen kommer till BIRF, därefter postas de samma dag till beställaren.